...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Новата Alfa Romeo Giulia - продължение
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщениеВъобще Фиат уцелиха кьоравото с придобиването на Крайслер.
От друга страна тез 400 хиляди бройки, в последните години и друг път са изкачали със планове за по 4-500 хиляди бройки до еди коя си година, дето после не ставаха, така че дано тоя път се получиЩот ми се струва че тва е сега или никога...
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщениеНапротив. Мислят до 2018 да продадат 400 хил алфи, като 150 хил. в Северна Америка. В Европа е много слаб пазарът, за да разчитат на него. Има няколко неща, които подсказват американската насоченост в плановете на Алфа:
-Подготвят 2 СУВ-а, като първия ще излезе през 2016.
-Първоначалната идея за наследник на 159 е бил projetto 944 за кола с предно и твърде европейски дизайн. След поемането на Крайслер през 2010, проектът е отхвърлен и се преминава към projetto 952, кола със задно и глобално предлагане. Затова и се забавиха с наследника.
-Инвестиция от 5 млд. евро в рестартирането на Алфа едва ли е оправдана, ако разчиташ само на Европа.
-4с спайдър бе представен първо в Америка.
Искат да конкурират БМВ като таргет група, по продажби има много хляб да ядат докато ги стигнат.
Въобще Фиат уцелиха кьоравото с придобиването на Крайслер.
Ако Фиат плануват да продадат 400к броя наследник на 159-ка (ако съм те разбрал), то слизат под продажбите на 159 в Европа.
За какво си мислиш, че няма Рено и подобни марки в САЩ. Именно заради пазара. Фиат не са глупави да излизнат на този пазар с някакъв автомобил, който просто няма никакъв имидж там.
Ако решат и продадат и 50к бройки, то това ще е нечуван успех. А при тия 50к бройки това си е огромна загуба. Това не ти е Мазерати или Ферари, което си има имидж там.
А бе същото като с Фиат 500. Цялата продажба на 500 е на загуба и то главно от решението да има версии за САЩ, което си е отделна инвестиция.
И не си мисли, че Европейския пазар е малък. За всички европейски производители Европа си е най-големия пазар.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщениеBO, бъркаш сериозно за имиджа на Алфа в Америка. Там не са обременени с фиатските Алфи и са положително настроени.
За периода 2005-2011 Алфа е продала всичко към 240К 159-ки.
За цялата си история Алфа няма година в коята да е продавала повече от 180К коли на година.
[ATTACH]142005[/ATTACH]
За 2013 продажбите им са 74К. Плановете им са през 2018 да имат 8 модела, чийто продажби да достигнат 400К (общо) в световен мащаб, от тях 150К да са в Америка. Като не е ясно дали и 8-те модела ще се предлагат там.
Не става въпрос за това дали имиджа е добър или не. Става въпрос за популярност.
А в САЩ Алфа Ромео като марка въобще я знаят само авто маниаци, които не са целева група.
От 10 натурални средностатистически американци, ако един ти отговори за тази марка, то ще бъде добре.
В САЩ има БМВ, Ауди, Мерцедес, тук-там ФВ и всичко останало е премиум европейските автомобили, стил Ферари, Бентли и подобия.
Много голяма част от тях не е чувал за Фиат, Рено, Пежо...
Официалната статистика, събрани от тези държави:
Австрия, Белгия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария
Показват тези продажби за 159, разделени по години:
2005 6525
2006 57329
2007 65802
2008 42309
2009 25708
2010 15034
2011 10433
2012 4143
2013 297
Не знам тия 240к като продажби от къде ги взимаш, но все предпочитам да се доверявам на официалните статистики за тая работа.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщениеПоживем увидим.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Comment
-
http://www.clubalfa.it/6166-lalfa-ro...logo-2015.html
Интересна статия. Смятат че появата на емблемата върху тазгодишния болид на Ферари е намигане към промяна на емблемата към малко по ретро вид с по малък кръст и стилизирана змия. Едно от нещата които споменават е и евентуалната поява на това лого на новата Джулия...
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеНе знам тия 240к като продажби от къде ги взимаш, но все предпочитам да се доверявам на официалните статистики за тая работа.Дай някак да измислим да не мерим ябълки и круши
И в края на краищата тва им е таргета, дали ше го стигнат или не ше видим, ама и да не го стигнат тва не значи автоматично провалДори и малко по-малки стойности пак биха били успех на първо време
Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщение...За цялата си история Алфа няма година в коята да е продавала повече от 180К коли на година.
[ATTACH]142005[/ATTACH]...Last edited by Sm0k; d.m.y г., 15:38.Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Здравейте ! От тая вечер съм във форума и не знам може ли да се пусне нова тема .. видях че тази тема е активна, затова пиша тук, въпреки че проблемът ми няма общо с темата .. Купих алфа 147 2.0 туин спарк, 2002г., с развален мотор и като го отворихме счупен клапан , няколко криви , съответно буталото има дупка.. надолу към вала и лагерите всичко е наред .. до тук всичко добре .. като отидохме да купуваме бутало, се оказа че е по- дълго ,56мм, а моето е 53мм .. това е на най- дългата част, перпендикулярно на буталния болт и отдолу погледнато буталото е елипсовидно,а другите са кръгли ..звънях на над 20 обяви и обиколих всички морги и все така .. всички са по 56мм и кръгли .. някои казват, че до 2002 е един модел след това друг, ама уж ги имат и 2та модела и са все по- дълги.. и не знам какво да права .. чудя се дали не е някакъв умрел тунинг това .. или нещо друго .. не знам, надявам се вие да кажете .. и се извинявам, че пиша тук и ако може да се премести публикацията на правилното място, благодаря ви !)
Comment
-
-
Comment